jack-vanilla logo
jack-vanilla logo

press to zoom
Kong logo
Kong logo

press to zoom
jack-vanilla logo
jack-vanilla logo

press to zoom
1/2

Halsbanden, Tuigjes en Lijnen hond

Wanneer je met een hond wil gaan wandelen heb je een riem nodig. Je bent namelijk verplicht om je viervoeten aangelijnd op straat te laten lopen. Maar er zijn verschillende soorten riemen te verkrijgen. Als je op straat rondloopt zie je honden met korte lijnen, lange lijnen en rollijnen. Welke riem is het beste?

Korte en lange riemen

Een korte lijn is een lijn tussen de 1 en 2 meter. Een lange lijn is langer dan 2 meter, vaak 8 of 10 meter. Een tussenoplossing is de politielijn. Dit is een langere lijn die met behulp van musketonhaken korter gemaakt kan worden. Alle lijnsoorten bestaan in ieder geval in een leren en in een nylon versie. Beide versies hebben voor en nadelen, welke je kiest hangt van je eigen voorkeuren af. Zo kan de nylon versie beter tegen water dan de leren versie, maar is een nylon riem regelmatig wel snijdender dan een leren versie. Het is verstandig om bij een dierenspeciaalzaak te kijken welke lijn jou het meest bevalt.

Qua lengte is het ook een persoonlijke voorkeur. Voor de meeste puppycursussen heb je in ieder geval een korte lijn of politielijn nodig. Een lange lijn is makkelijker voor wandelingen waarbij je de natuur in gaat, maar je hond niet los mag.

Rollijn

De rollijn, ook wel flexielijn genoemd, is een riem met een handvat waarbij de lengte van de riem kan verschillen. Je kan deze lijn op verschillende lengtes vastzetten. Ze zijn verkrijgbaar met een draad of een lint. Deze lijn is erg populair, maar de lijn is niet zo handig als men vaak denkt.

Halsband of tuigje

Wanneer je een lijn hebt uitgekozen hoort er ook nog een halsband of tuigje bij. Zowel een halsband als tuig zijn mogelijk, ook hierbij speelt persoonlijke voorkeur mee. Bij sommige puppycursussen is het gebruik van een halsband verplicht, vraag dit na voor je begint. Wanneer je een halsband of tuigje koopt is het belangrijk dat halsband en tuig de goede maat hebben. Te groot en je hond kan gemakkelijk ontsnappen, te klein kan je dier pijn doen. Voor de goede maat moet je 2 vingers tussen de halsband of tuig en de hond kunnen houden.

Onze merken