Midwest logo
Midwest logo

press to zoom
Midwest logo
Midwest logo

press to zoom
1/1

Kooien/Hokken Hond

Waarom een bench?


Een hondenbench of draadkooi is een handig hulpmiddel voor als je een hond hebt.

Heb je een puppy en wil je zindelijkheid of alleen zijn trainen? Ook dan is een bench een echte aanrader!

Je kunt je pup op een veilige manier even alleen laten. Door dit langzaam op te bouwen kan je hond steeds makkelijker even alleen thuis zijn.

Maar ook als je puppy zindelijkheidstraining krijgt is een bench een handig hulpmiddel. De bench is een veilige plek voor je pup of hond. Een pup zal niet graag zijn eigen nest niet graag bevuilen. Door een bench te gebruiken die niet te groot is, draag je bij aan het gevoel dat de bench zijn veilig plek is. Hierdoor leert de hond sneller zijn behoefte ophouden tot hij of zij op een plek is waar de behoefte gedaan kan worden.

Doordat de bench een veilige plek is voor je hond, is het ook een plek om volledig tot rust te komen. Wanneer een hond zich volledig veilig slaapt hij of zij beter. Het is bewezen dat honden die goed slapen minder humeurig zijn, minder gedesoriënteerd & vooral een veel betere concentratie hebben. Een uitgerustere hond zal dus beter luisteren, altijd fijn voor de baas!

Is je puppy erg druk? Puppy's kunnen erg druk zijn met alles ontdekken en bijna vergeten te slapen, terwijl ze door alle groeispurten juist veel slaap nodig hebben. Door de bench als een rustpunt te hebben voor je pup, kan er een betere verdeling tussen spelen en slapen gemaakt worden.

Daarnaast is een draadkooi of travellerook handig om je hond veilig te vervoeren in de auto. Dit voorkomt dat je hond onveilig door de auto springt tijdens het rijden. Daarnaast zorgt de bench voor een veilige, bekende plek voor je hond, dit maakt vervoeren met de auto prettiger voor je hond. Zeker voor nerveuze of angstige honden maakt een bench de reis aangenamer.

Welke maat heb ik nodig?

Als je een draadkooi koopt is het zeer belangrijk dat je de goede maat neemt. Twijfel je welke maat bench je nodig hebt voor je hond? We hebben een handige rekensom als richtlijn om de benodigde maat van de bench te bepalen. We raden je aan om de breedte en ruglengte ( begin staart tot begin hals) x 1.25 = de benodigde diepte.

Als je deze maten aanhoudt heeft de bench voldoende ruimte voor je hond. Twijfel je toch nog of de bench groot genoeg is? Dan raden we je aan om voor een maat groter te gaan. Zorg dat de bench altijd groot genoeg is voor je hond, zodat hij of zij languit kan liggen.

Onze merken