jack-vanilla logo
jack-vanilla logo

press to zoom
Midwest logo
Midwest logo

press to zoom
jack-vanilla logo
jack-vanilla logo

press to zoom
1/2

Bedden, manden en kussens hond

Een kussen of mand is essentieel voor een lang, gezond en gelukkig hondenleven. Waarom?

Net zoals mensen hebben ook honden behoefte aan een eigen, warm en zacht plekje. Zo voelen ze zich thuis en hebben ze een plaatsje waar ze altijd terecht kunnen. Bij het kiezen van een nieuwe mand of kussen, let je meestal in de eerste fase op het uiterlijk. “Vind ik het mooi? Ziet het er leuk uit?”. In verdere fases raden wij je aan om ook rekening te houden met enkele andere kenmerken: 

Vulling

Qua ondersteuning kunnen we de vullingen opsplitsen in twee grote groepen. Het merendeel heeft een vulling die inzakt als de hond erop gaat liggen. Afhankelijk van merk, collectie,… verschilt de materie van de vulling. Bij het aankopen van een kussen of mand raad ik aan om er vooral op te letten dat het kussen goed gevuld is. 

Een andere grote groep zijn de orthopedische kussens. Deze zijn voorzien van een speciale vulling: een memory foam. Deze vulling vormt zich naar de contouren van het lichaam van de hond. Hierdoor worden pijnlijke drukpunten vermeden. We raden dit vooral aan bij honden met gewrichtsproblemen, artrose, oudere honden.

Wasbaar of niet?

Het overgrote deel van de bestaande manden en kussens zijn wasbaar in de machine, meestal op 30°C. In de meeste gevallen is enkel de hoes wasbaar. De informatie vind je altijd op het etiketje. Er bestaan ook kussens die volledig gewassen kunnen worden, maar eerlijk: dit tast op termijn toch de kwaliteit van de vulling en levensduur aan.

 

Grootte

Wij nemen als gouden regel dat de hond languit moet kunnen liggen. 90% van de tijd liggen honden wel opgekruld, maar als ze dan toch eens languit willen liggen dan moet dit mogelijk zijn.  Heb je een pup? Kies dan al meteen voor een mand of kussen die geschikt is voor jouw hond als hij/zij volgroeid is!

Onze merken