Natvoer voor uw Kat.

Brit logo
Brit logo

press to zoom
Carnilove logo
Carnilove logo

press to zoom
Brit logo
Brit logo

press to zoom
1/2

Doordat natvoer een relatief hoog percentage vocht bevat, voorziet het katten in hun behoefte naar water. Katten zijn van zichzelf moeilijke drinkers. Door de dieren natvoer te geven krijgen zij al extra vocht binnen. Dit verkleint bijvoorbeeld de kans op urineweginfecties of op blaasstenen/ -gruis.

Doordat natvoer een hoger percentage vocht bevat dan brokken, draagt het bij aan gezond gewichtsbehoud van de dieren. Zo is natvoer minder rijk aan calorieën, maar vult het wel. Hierdoor zal een kat sneller een verzadigd gevoel hebben en minder eten, waardoor de kans op overgewicht kleiner is.

 

Natvoer heeft van zichzelf een sterkere geur en smaak, waardoor katten sneller zijn aangetrokken om het te eten. Wanneer je kleine huistijger een moeilijke eter is, kan het geven van natvoer een goede oplossing zijn. Wanneer je het blikvoer een klein beetje verhit, wordt de geur zelfs extra versterkt wat nóg sneller aanzet tot eten.Wanneer je een kat hebt die snel last heeft van constipatie, kun je het beste kiezen voor natvoer. Hierdoor wordt de ontlasting zachter en treedt er minder snel constipatie op. Ook dit heeft weer te maken met het feit dat katten van zichzelf moeilijke drinkers zijn. Door natvoer te verstrekken krijgt het dier automatisch meer vocht binnen waardoor de ontlasting zachter wordt.

Ons Natvoer